Právě probíhá AKCE 20 % SLEVA na všeCHCI SLEVU

Lubomír Kuča alias Kučin

3

Kučin
Deafmessanger

Lubomír Kuča je multi-umělecká persona. Je známý pod nickem Kučin. Pochází z Moravy a vystudoval sociální pedagogiku. Není je známý jako umělec po celém světě.

Kdo je Kučin?

Kučin založil značku Deafmessanger v létě 2005. V té době to pro něj bylo jen hobby. Posléze začal své deníky nabízet do pražských obchodů a kvůli velkému zájmu zákazníků se rozhodl, že by se tomuto měl věnovat více. Rozhodl se tedy, že opustí svoji stávající práci, aby se mohl začít plně věnovat Deafmessanger. Rozšířil sortiment o další velikosti deníků, začal dělat pohlednice a našel si více obchodů v Praze a dalších českých městech. Následně se rozhodl vyvést své produkty do zahraničí a Deafmessanger produkty tak můžete potkat například v Německu, Rakousku, Anglii, Švédsku či Norsku, ale také v Austrálii nebo Jižní Koreji.

 D302B288-BB17-48D7-B855-AF564E6451FE

Jak vznikla značka Deafmessanger?

Psal se rok 2005, když Lubomír Kuča pracoval jako terapeut v sociálně-terapeutické dílně. Tam měl dostatek prostoru i pro svou volnou tvorbu. Nelíbily se mu diáře, které prodávaly obchody, a tak si vyrobil svůj, vlastní a ideální. Od těch běžných se odlišoval tím, že byl vyroben recyklační metodou – ze starého papíru, ze zbytků, které našel v dílně. Vyrobil 5 takových deníků, z čehož 4 věnoval jednomu obchodu. Byl ve správný čas na správném místě, neboť prodejce je přijal a ihned je i prodal. Zájem o deníky měli Němci. Lubomír Kuča si uvědomil, že je to možná cesta, jak vydělávat. A taky že byla, prodával a stále prodává své notesy v obchodech (design/museum shopy, knihkupectví, kavárny) v zahraničí – v Berlíně, Londýně, ale i v New Yorku nebo v Melbourne. Jeho byznys je hodně závislý na turismu. Covidová situace negativně zasáhla bohužel také do jeho zájmů. Celková myšlenka je nejen tvořit, ale hlavně recyklovat. Jeho díla můžete čeknout na tady.

Kučin a SimplyMix

A jaká je spojitost s námi? I přes to, že Kučin miluje jídlo, tak díky své práci často zapomíná jíst a když není zrovna čas, něco dobrého a kvalitního sehnat, SimplyMix je skvělá volba. Navíc jako dlouholetý vegan nemá vždy možnost se dobře vegansky najíst.
Ostatně jak sám říká: “Vždycky budu upřednostňovat dobré skutečné jídlo, ale jsem fakt rád, že SimplyMix tady máme a můžeme se během chvilky „najíst“ aniž bychom museli někam do obchodu nebo do restaurace“.