Právě probíhá AKCE 20 % SLEVA na všeCHCI SLEVU

Milada "Mili" Vaňkatová

Milada Vaňkatová alias Mili

Mili (jak ji většina lidí zná) je česká dabérka, hudebnice, herečka a v neposlední řadě také cestovatelka. Aneb další talentovaný člověk v SimplyMix family.Nebudeme chodit okolo horké kaše a představíme ti tuto nadanou ženu víc.

Kdo je Mili?

Mili je nejznámější asi svým dabingem. Má za sebou už stovky rolí, kterým propůjčila svůj hlas. Mezi nejznámější se řadí asi filmy a seriály: Batman, Fargo, Mr. Robot, Myšlenky zločince, Kobra 11, Šmoulové, Street Dance2 nebo Zvonilka a Netvor. Vystudovala herectví na Pražské konzervatoři. Kromě hereckých a daberských zkušeností hraje také na pozoun a klavír.

Na pozoun hraje v kapele Magnum Jazz Bigband a Queens od everything (zde i zpívá ve sborech) a vypomáhala také v Prague Conspiracy. Je členkou hudebně-dramatické skupiny Olats otesoc, kde zpívá, hraje na klavír a pro kterou skládá. Hrála také na klávesy ve skupině One Big Boat. V roce 2016 hostovala na albu Is This Art? skupiny Nano.

Během studia herectví hrála v Divadle Konzervatoř, hrála také v divadle Metro a v muzikálu Krysy, který nastudovali se spolužáky pod režijním vedením Marie Doležalové. Mili složila ke Krysám hudbu. Vystupovala také na Barování Sandry Novákové.

Co o sobě říká?

Jako malá jsem chtěla být kosmonaut, kaskadér, modelka, návrhářka, detektiv, horolezkyně, spisovatelka, miss world, mafián, důchodkyně a popelář. Tak jsem vystudovala herectví.
A pak taky muziku. Pár let mi trvalo, než jsem si ujasnila, co vlastně chci. (A nechci.) Nakonec se to celý ujasnilo za mě.
Z herectví mi zůstal dabing, jako full-time job. Z hudby mi po symfonických orchestrech a bigbandech zůstaly kapely - srdeční záležitosti.
A mezi tím vším uměleckým u mě s přibývajícím věkem čím dál tím víc přicházela touha po dobrodružství. Začalo to nevinně před deseti lety, když jsem odjela sama na měsíc do Asie. Následovaly další země. Přidalo se skákání s padákem. A extrémní cestování. Nevím, kde na to všechno beru (čas), ale děje se to krásně.
V posledních letech k tomu mám navíc i nejlepšího parťáka a kámoše, mýho kluka Jirku. Dva roky po našem prvním čundru do Brd jsme udělali 450 km zimní přechod ve Švédsku a teď už pomalu plánujem Grónsko.

Proč Mili a SimplyMix?

Jak jistě víš, SimplyMix je skvělý pro všechny, kteří nemají čas si připravit kvalitní jídlo a to nám potvrzuje i sama Mili: Po výčtu všemožných aktivit (a to jich ještě spousta chybí!), je asi jasný, proč dost miluju SimplyMix. Nemusím nic řešit a najím se kvalitně i za chůže. A to že mi FAKT chutná je už jen třešnička na dortu. Vlastně na koktejlu.“

O Mili se můžeš dozvědět víc v rozhovoru TADY.