Právě probíhá AKCE 20 % SLEVA na všeCHCI SLEVU

Podzim je tu. Jak posílit imunitu?

Jak je správně doplňovat?

Podzim. Roční období, které je asi nejméně oblíbené. Příroda se mění na barevnou oázu a počasí si s námi tak trochu ještě hraje. Z domu ráno odcházíte v čepici, kabátu a div ne v rukavicích a odpoledne to většinou máte přehozené přes ruku či kabelku. A právě na tyto výkyvy počasí je nutné dát si pozor. Imunita může být oslabená a střídaní tepla a zimy může uškodit. A jak posílit imunitu

Doplňujte vitamíny a minerály

Vitamíny bychom měli doplňovat po celý rok. Podzim a zima ale testuje náš imunitní systém, proto nezapomínejte doplnit potřebné vitamíny. Tento vitamínový balíček KetoMix by vám doma určitě neměl chybět. A jaké jsou ty nejúčinnější?

  • Vitamín C – skvělý antioxidant, který pomáhá vstřebávat další živiny. Například železo.
  • Vitamín D – obrana proti infekčním a respiračním onemocněním
  • Vitamín A – zbavuje tělo škodlivin, zabraňuje stárnutí a zlepšuje vzhled naší pokožky
  • Vitamín B – správné fungování metabolismu a udržování dobrého stavu nervové soustavy
  • Zinek – tento esenciální minerál napomáhá k rychlejšímu ukončení boje s nachlazením
  • Selen – posiluje imunitní systém a snižuje zánětlivost 

Rada! Podstatná část imunity souvisím s tím, jak máte zdravá střeva. Nezapomínejte tedy na probiotika, která se postarají o zdraví střevní mikroflóry.

Dbejte na zdravou a pestrou stravu

Dávejte pozor na nadměrnou konzumaci jednoduchých cukrů. Těm se raději vyhněte, protože mohou negativně ovlivnit bílé krvinky a jejich schopnost pohlcovat škodlivé bakterie. Váš jídelníček byl měl tedy obsahovat hodně zeleniny a ovoce, které mimo jiné obsahuje již zmíněný vitamín C.

Tip! Vyzkoušejte tyto recepty. Jsou jednoduché a pochutná si celá rodina.

Sport a pohyb je důležitý

Proč sportovat právě v těchto měsících? Slunce už nepálí, vzduch je daleko svěžejší a mráz zatím nikde. A právě kvůli těmto důvodům je ideální podzim využít na procházky či jiné venkovní aktivity. Oblíbili jste si na jaře a v létě běh? Můžete v něm pokračovat i v těchto chladných měsících, jen nepodceňujte úbor. V závislosti na počasí se nebojte se vytáhnout termo oblečení. Během můžete trénovat vytrvalost a na jaře mít zase o chlup lepší výsledky. Je pro vás představa venkovní sportování odstrašující? Vyzkoušejte některé halové/sálové sporty. Sem řadíme tenis, basket, aerobic nebo i lezení na stěně. Pokud si ale přes zimu chcete opravdu zamakat, zkuste cross fit. Tento workout je čím dál oblíbenější i u žen.

Tip! Zacvičte si doma. Cvičební videa, která si zamilujete a zvládne je opravdu každý.

I přesto, že nás teď čekají chladnější měsíce, nevěste hlavu a nepropadejte depresím. Naopak si na tomto období najděte něco pozitivního. Kupte si něco hezkého na sebe, zapalte si večer svíčku a dejte si něco dobrého k jídlu. Vyrazte mezi lidi a bavte se. Občas si zacvičte, vyčistíte si hlavu a předejdete únavě. Zkuste přivítat podzim s úsměvem.