Právě probíhá AKCE 20 % SLEVA na všeCHCI SLEVU

SimplyMix a omega-3 mastné kyseliny

Víte k čemu jsou?

O SimplyMixu jste určitě už určitě slyšeli anebo ho dokonce i vyzkoušeli. Je to nutričně vyvážený koktejl s vysokým obsahem proteinu. Najdete v něm Ashawandhu, Macu, vitamíny, minerální látky a v neposlední řadě jsme do něj přidali i omega-3 mastné kyseliny.

Omega 3-mastné kyseliny

V tomto článku vám řekneme, na co omega-3 mastné kyseliny jsou a proč byste je měli zahrnout do stravy.

Základem každého zdravého životního stylu je kvalitní a pestrá strava. Ta by měla být bohatá na vitamíny, minerály a živiny, které potřebujeme. Jedním z hlavních pilířů pro naše tělo jsou právě i zmiňované omega 3-mastné kyseliny. Jsou známé i pod pojmem zdravé tuky.

Tip! Připravte si na nedělní oběd pečeného lososa s česnekovo-koprovým krémem. Losos je nejlepší přírodní zdroj omega 3-mastné kyseliny.

Proč je užívat?

K čemu jsou vlastně dobré? Přispívají ke správné činnosti srdce a mozku. Udržují normální krevní tlak a správnou hladinu tuků v krvi. Pomáhají i ke zdravému zraku. Jsou velmi účinné jako prevence proti depresi. Posilují kosti a imunitu. Naopak nedostatek omega-3 mastné může způsobit záněty kloubů, oslabenou imunitu a další zdravotní problémy.

Kde je najdete?

Užívat je můžete v tabletách, ale najdete je také v mnoha potravinách. Jsou dostupné v každém obchodě. Nejlepším zdrojem je rybí olej. Pokud, ale rybu nelze zahrnout do jídelníčku na každý den nebo jste se rozhodli pro veganskou či vegetariánskou stravu, zkuste další rostlinné zdroje. Těmi jsou:

  • Lněný, řepkový, konopný olej,
  • Chia semínka,
  • lněná semínka,
  • vlašské ořechy,
  • mořské řasy. 

Rada! Omega 3-mastné kyseliny jsou velmi důležité i pro těhotné a kojící, protože ovlivňují tvorbu a činnost mozku dítěte.

Kromě těchto potravin obsahuje omega 3-mastné kyseliny již zmíněný koktejl SimplyMix. Jedna porce obsahuje 20 % denní dávky všech vitamínů a minerálů a je vhodný i pro vegany. Navíc vám nahradí jedno kompletní jídlo, takže nemusíte vymýšlet jaké jídlo si uvaříte k obědu. Tak s chutí do toho!