Právě probíhá AKCE 20 % SLEVA na všeCHCI SLEVU

Předsevzetí

Stravování a předsevzetí na rok 2023

Všichni to určitě dobře známe. Konec roku za dveřmi a my začínáme přemýšlet jaké předsevzetí si dáme na další rok.

Tak pojďme na to!

Pro mnohé z nás to znamená, nechat své staré já za sebou a těšit se na nové začátky. Nejčastěji si dáváme za cíl:

  • shodit přebytečná kila,
  • zdravě jíst,
  • méně se stresovat,
  • více šetřit peníze,
  • seberealizovat se,
  • sportovat,
  • přestat kouřit,
  • pít méně alkohol,
  • věnovat se více rodině.

Pojďme si přiblížit čtyři základní body, díky kterým vám plnění vašich cílů půjde snadněji.

1.) Reálné cíle

Vždy je důležité si dát takové cíle, abyste je mohli plnit dlouhodobě. Pokud přepálíte začátek je velice pravděpodobné, že prvotní nadšení velmi rychle opadne. Je lepší si stanovit jednodušší plán. Ať už se bude jednat o posilovnu nebo zdravé stravování.

2.) Plánujte dopředu

Pokud jste úplný začátečník, je potřeba si načíst alespoň nějaké základní informace, abyste věděli, jak začít. Pokud se bude předsevzetí týkat cvičebního plánu nebo stravování, udělejte si plán dopředu. Například každou neděli si připravte jídelníček na následující týden.

Tip! Pokud vám dochází nápady a nevíte, co si uvařit, inspirací vám mohou být tyto recepty.

3.) Mějte parťáka

Ve dvou se to lépe táhne. Domluvte se s kamarádkou nebo partnerem. I když budete mít odlišné cíle, můžete jít společnou cestou. Váš parťák vás bude motivovat a pobízet k lepším výkonům. Úprava jídelníčku se nemusíte týkat jen vás, ale vařit zdravě můžete celé rodině.

4.) Odměna je důležitá

Začátky mohou být těžké. Začnete více sportovat a upravíte jídelníček. Možná chvíli potrvá, než si zvyknete na různé potraviny. Nezapomeňte se za své výkony dobře odměnit. Tím samozřejmě nemyslíme dortem nebo čokoládou. Odměňte se u kadeřníka, v obchodě s oblečením anebo si dopřejte relaxační víkend.

Tip! Skvělou odměnou je například SimplyMix koktejl. Stačí zalít vodou a vypít. Ušetří vám spoustu času u plotny. Dokoupit si můžete i příchutě, které vám z koktejlu udělají sladkou odměnu.

Ať už si předsevzetí dáte jakékoliv, nevzdávejte se. Konec roku neznamená, že musíte svůj život změnit od základu a do nového roku vstoupit jako někdo jiný. Důležité je, abyste byli spokojeni sami se sebou a dali si jednodušší cíl. I kdyby to mělo znamenat, že začnete jíst třeba jenom více zeleniny než doposud.