Právě probíhá AKCE 20 % SLEVA na všeCHCI SLEVU

Veronika Kripnerová

Sálová cyklistika

 "Jmenuji se Veronika Kripnerová a věnuji se Sálové cyklistice. Krasojízdě a kolové v oddíle TJ Pankrác Praha."

Dycky Sálovka

Jak už název napovídá, jezdím na speciálně upraveném kole v tělocvičně. Ve své závodní jízdě musím během 5ti minut stihnout zajet 30 cviků. Mé kolo je tzv. "furtošlap" s převodem 1:1, to znamená, že mohu jezdit dopředu nebo dozadu a kolo nemá brzdy ani přehazovačku. Spousta cviků se také jezdí po zadním kole a téměř všechny bez držení rukou. Do kruhu, půlkruhu, osmičky nebo i piruety. Líbí se mi, že je to neobvyklý sport, který nezvládne každý. Člověk se na kole dokáže naučit i cviky, které vypadají zpočátku nemožně. Svému sportu se také věnuji jako rozhodčí - v krasojízdě například na Světových pohárech a jako jediná žena i na turnajích v kolové. Dále jsem i členkou mezinárodní evropské cyklistické federace UEC, kde pomáhám s organizací evropských akcí. Nejvíce si cením 2. místa na Mistrovství České republiky dospělých se svým bratrem v kategorii dvojic a 4. místa v kategorii žen jednotlivkyň.
Ráda také jezdím na horském kole a peču různé dorty a dortíky. Na vysoké škole jsem vystudovala ekonomii a v rámci své záliby v cukrařině poté zakončila cukrářskou školu výučním listem.
Krasojízda je pro mě srdeční záležitost díky rodinné tradici - díky rodičům a především dědovi, který získal i několik medailí na Mistrovství světa.
A jak říkám já.. Dycky Sálovka !"