Právě probíhá AKCE 20 % SLEVA na všeCHCI SLEVU

Ashwagandha a Maca: Zázračné bylinky pro energii a rovnováhu

A+M

Ashwagandha a Maca
Co to je a jaké mají účinky?

Ashwagandha a Maca

Možná tyhle dvě slova čtete poprvé a my vám v tomto článku řekneme, jaké blahodárné účinky tyto dvě rostliny mají. Ashwagandha a Maca jsou dvě tradiční byliny, které po staletí využívají lidé v různých částech světa pro své léčivé vlastnosti a pozitivní účinky na tělo a mysl. Obě tyto bylinky jsou známé svými adaptogenními vlastnostmi, které pomáhají tělu přizpůsobit se stresu a zlepšit celkovou vitalitu.

Ashwagandha

Ashwagandha (Withania somnifera), někdy nazývána "indickým ženšenem", pochází ze středního východu a Indického subkontinentu. Tato bylina je známá pro své adaptogenní vlastnosti, které pomáhají tělu zvládat stres a zlepšují imunitní systém. Ashwagandha také může pomoci s nespavostí a zlepšit celkový duševní klid. Je často používána pro podporu vitality a energie.Ashwagandha se často prodává ve formě prášku nebo extraktu a lze ji přidávat do nápojů, jídel a doplňků stravy.

1_1

Využívá se především na:

- úzkost,
- nespavost,
- únavu
- deprese,
- zlepšení fyzické výkonnosti,
- snížení hladiny cholesterolu,
- zlepšení paměti,
- Alzheimerovu chorobu.

Jak na to?

Samotný prášek můžete užívat s vodou a ideálně s jídlem. Doporučená denní dávka je 400 až 500 mg denně. Ashwagandhu koupíte nejen v prášku, ale také v tabletách. Můžete ji najít i v SimplyMix produktech. Ty jsou nutričně vyvážené a nahradí vám celé kompletní jídlo. 

Rada! Tato bylina není vhodná pro těhotné a kojící. Užívat by ji neměli ani osoby s autoimunitním onemocněním.

Maca

Maca (Lepidium meyenii) pochází z peruánských And a je známá svými výživnými vlastnostmi. Tato superpotravina je bohatá na vitamíny, minerály a aminokyseliny. Maca je známá tím, že podporuje energii a vitalitu, zlepšuje libido a pomáhá s hormonální rovnováhou.

 

Maca je často dostupná ve formě prášku, který lze snadno přidat do smoothie, jogurtu nebo jiných pokrmů. Je oblíbená mezi sportovci a aktivními lidmi díky své schopnosti zvyšovat výdrž a energii.

2_1

 

Využívá se na:

- zlepšení sexuální výkonnosti u mužů,
- hormonální problémy u žen,
- plodnost,
- menopauzu,
- podporu paměti,
- vytrvalost například u sportovců.

Kořen Macy je zdrojem vitamínů B1, B2, B6, C a E. Dále obsahuje aminokyseliny, stopové prvky a minerály jako vápník, železo, zinek, draslík, jód a hořčík. Vypadá jako řepa a je několik odrůd. Červená, černá, žlutá a fialová. Každá má ale trochu jiné vlastnosti. Macu seženete buď ve formě prášku, tabletách nebo v SimplyMix produktech.

Rada! Maca není vhodná pro děti, kojící a těhotné ženy. Neslouží jako náhrada pestré stravy.

Obě tyto byliny mají své vlastní jedinečné účinky, a mohou být cennými součástmi zdravého životního stylu. Mnoho lidí nachází podporu v těchto rostlinách, když se snaží zvýšit svoji energetickou úroveň, zvládat stres a dosáhnout lepšího duševního a tělesného zdraví. I to byl důvod, že jsme tyto superfoods zařadili do složení našich produktů.