Právě probíhá AKCE 20 % SLEVA na všeCHCI SLEVU

Střeva

Střeva jsou náš druhý mozek?

Někoho z vás může odpověď překvapit. Střeva se opravdu považují za náš druhý mozek. Se zdravím souvisí primárně strava. Má vliv na mikrobiotu, což je kvalita prostředí ve střevech. Střevní mikrobiota ovlivňuje trávení, imunitu, ale také psychiku. Všichni určitě známe pocit, kdy nás čeká něco důležitého, jsme nervózní a nutí nás to chodit častěji na záchod. Zdravá střeva jsou opravdu základem všeho. Pojďme si říct proč a jak je udržet zdravá.

Funkce střev

Náš trávicí systém má jasný úkol. Přijímat živiny, vstřebávat je a následně je rozvést do buněk. U člověka začíná trávicí ústrojí dutinou ústní, následuje hltan, jícen, žaludek, tenké střevo, tlusté střevo, trávicí žlázy a konečník. V trávicím ústrojí žije mnoho bakterií, a to díky nesterilnímu prostředí, které můžeme znát pod pojmem střevní mikroflóra nebo již výše zmíněnou mikrobiotou. Menší množství mikrobů se nachází v žaludku a v tenkém střevě, ovšem většina bakterií přebývá v tlustém střevě. Naše tělo potřebuje nejen ty dobré, ale i ty špatné mikroby, protože pokud máme zdravé trávicí ústrojí, dokáže si samo odstranit škodliviny.

Tip! Skvělý doplněk stravy je Meteo stop, který vám pomůže od plynatosti a nadýmání, snižuje pocit tlaku v břiše a podporuje normální trávení a činnost střev.

Správná funkce střev

Pro správnou funkci střev je důležité mít pohyb, pestrou a vyváženou stravu. Co byste měli například zahrnout do svého jídelníčku?

Vláknina

Má velmi pozitivní vliv na střeva a dá se říct, že působí jako čistící mechanismus. Zbavuje střeva nečistot, zbytků jídla a potravy, kterou nedokáže naše tělo strávit. Správnou funkci střev zajistí dostatečný příjem zeleniny, ovoce a luštěnin. Například jablka jsou skvělým zdrojem rozpustné vlákniny pektinu. Ten na sebe váže vodu a pomáhá tak zpomalovat trávení.

Tip! Doporučujeme vyzkoušet nutričně vyvážený koktejl SimplyMix, který obsahuje protein, omega-3 mastné kyseliny, Ashwagandhu, Macu, vlákninu, vitamíny a minerální látky.

Celozrnné pečivo

Při nákupu pečiva rozhodně sáhněte po tom celozrnném, má vysoký obsah vlákniny a pro střeva naprosto ideální volba. Zkuste si doma upéct tyto proteinové houstičky KetoMix, které jsou zdrojem vlákniny. Ta napomáhá ke správnému fungování střev.

Rada! Vždy sledujte složení. Běžné pšeničné pečivo může být obarveno karamelem. To pak vzbudí dojem zdravého pečiva.

Kysané mléčné výrobky

Pokud se vyhýbáte mléčným výrobkům z důvodu, že vám způsobují trávicí potíže, vyzkoušejte kysané produkty. Prošly fermentací a obsahují laktobacily. Tyto výrobky usnadňují trávení a podporují správné bakterie. A které to jsou? Sáhnout můžete po zakysané smetaně, podmáslí, kefíru a bílých jogurtech. Ten si můžete dochutit kouskem ovoce, semínky nebo oříšky.

Tip! Jako podpora správné funkce střev vám pomůže bylinná směs s moringou KetoMix.

Špatná funkce střev: příznaky

Střeva jsou opravdu náš druhý mozek, který za nás ale nemyslí. Pokud vznikne nějaký zdravotní problém, tak střeva hrají ve většině případů opravdu klíčovou roli. Faktory, ovlivňující naší střevní mikroflóru jsou:

- špatný životní styl
- časté stravování ve fast foodech
- stres
- nedostatečný spánek
- různé léky a časté užívání antibiotik

Všechny tyto faktory mohou vést k mnoha zdravotním problémům. Onemocnění střev může znamenat zánět slepého střeva a v nejhorším případě rakovinu tlustého střeva. To už je velmi závažný zdravotní problém, a ne ledajaký zánět střev.

Rada! Důležitá je i detoxikace organismu, a proto doporučujeme doplněk stravy Detox KetoMix, který napomáhá ke správné funkci střev a jater.

Probiotika vs prebiotika

Možná někteří z vás netuší, že se jedná o dva odlišné výrazy, které mají v našem těle rozdílnou roli. Probiotika spolu s živými bakteriemi a laktobacily upravují zažívání a udržují v pořádku střevní mikroflóru. Prebiotika jsou laicky řečeno cukry a vláknina. Napomáhají probiotikům s očistou střev. Spolu fungují naprosto skvěle a v podstatě se starají o naše celkové zdraví.

Je velmi důležité myslet na svoje zdraví v jakémkoliv věku. Například ve stáří se spousta nemocí léčí hůř než v mládí a štíhlý člověk se dokáže poprat s onemocněním lépe než tlustý člověk. Všemu se dá předcházet, a to nejlépe zdravým životním stylem a pohybem. Nemusíte držet šíleně drastické diety nebo kupovat drahé potraviny. Ne vždy totiž znamená, že drahé znamená kvalitní. Čtěte pečlivě složení, konzumujte hodně zeleniny a ovoce, běžte se projít, a hlavně si udržte zdravou psychiku. Od té se totiž leccos odráží.